#story | Als ‘inhoud’ het dreigt over te nemen van ‘verbinding’….

Covid-19, we kennen het allemaal, ervaren het allemaal en met mij hebben vele van ons (op professioneel gebied) ermee leren leven. Toch moet, ook ik, toegeven dat ik ‘zo nu en dan’ niet ontkom aan de ‘sociale gevolgen’ die dit met zich meebrengt. Als je mij kent weet je dat ik ‘gevoed’ wordt door ‘inhoud’. Dat is mijn brandstof. En als je mij nóg beter kent weet je dat ik leef op ‘verbinding’. Dat is mijn elixir.

Als ‘inhoud’ het dreigt over te nemen van ‘verbinding’….

Tot begin 2020 eindigde menig ‘uitdagende’ dag met een wijntje op een mooie locatie. Of begon een ‘stevige’ sessie met een ‘oester en kreeftje’ om eventjes te ‘landen’ in je lichaam. Dit maakte dat we konden relativeren en reflecteren op de dag. Of dat we konden ‘broeden’ op nieuwe ideeën. Iets wat we voorheen als ‘doodnormaal’ ervoeren, het ontmoeten van mensen, maakte de verbindingen klein en authentiek.

In onze huidige ‘setting’ kijken we ‘dag in, dag uit’ tegen twee, acht, tweeëndertig of misschien wel achtentachtig ‘muppets’ aan op ons scherm. Geen koffietje meer vooraf of pauze tussendoor. Nee, volledig gefocust op ons doel, het creëren van inhoud en ‘afvinken’ van onze ‘to-do-lijst’. Dat allemaal ‘door’ ons schermpje.

Onze ‘digitale teams’ worden méér dan ooit verwend met digiborrels, lunchpakketten of brievenbuspakketjes voorzien met iets lekkers. Voorzien van een professionele host wordt dit lekkers genuttigd tijdens een pubquiz of koffiemeeting. Dit alles tussen onze inhoudelijke sessies door.

Offline proberen wij er ‘een mouw aan te passen’.. We bestellen een ‘snelle hap’ bij de buren of een culinaire ‘take-away’ in de stad. Dit eten we op kantoor. Met wat geluk buiten in de zon en veel vaker aan de vergadertafel tussen gesprekken door.

Deze laatste heb ik misschien nóg wel meer ‘moeite’ mee dan de eerste. Online ‘is het nu eenmaal zo’ dat we moeten wennen aan een bepaalde setting. Offline kán ik daar gewoon niet aan wennen. Én misschien wil ik dat ook wel niet. Nee. Eerlijk…. Ik wil dit gewoon hélemaal niet. Ik wil mijn offline ‘uitdagende’ meeting met jou soms gewoon starten op een mooie plek. Mét een mooi glas wijn én lekker eten.

Het spijt mij als ik soms je leven zuur maak. Maar als ‘your connection booster’ is écht contact, zonder ook maar één woordje inhoud, mijn elixer.