Assumption is the mother of all fuckups

Aannames, oordelen, interpretaties, zo makkelijk om te hebben én te maken. Maar oh, zo gevaarlijk voor een ‘zuivere’ verbinding. Want “Assumption is the mother of all fuckups” en al helemaal als het gaat om het duurzaam behouden van verbindingen. Verbindingen zien en leggen, lijkt ogenschijnlijk simpel. “Jij wilt iets, de ander wilt iets..” En zie daar, de ‘match’ is gemaakt. En dan begint het, je begint te ‘bouwen’ aan een verbinding, aan een netwerk. Hoe vaak denken we dan niet “We hebben een match dus hij of zij zal dit bedoelen of zij zal dit ook willen..”. Te vaak!

 Een geluk.. Vaak doen we dit niet bewust! Een externe gebeurtenis of input wordt namelijk door ons ‘kader‘ bestaande uit diverse filters beïnvloed en op deze manier deel weggelaten, vervormt of gegeneraliseerd. Met als resultaat en interne interpretatie. Tijd om buiten het kader te kijken! Want daar zie en bereik je veel meer.  Disclaimer: ja, buiten je kader, je box en je comfortzone opereren is gewoon eng! Voor jou, voor mij, voor iedereen! 😉

 

Assumption is the mother of all fuckups

Oordeel-loos handelen lijkt lastig, maar is makkelijker dan je denkt. De volgende keer als je merkt te willen acteren vanuit een aanname, oordeel of interpretatie stel je de volgende vraag aan jezelf: “Wat maakt dat ik dit denk?”. Deze open vraag maakt dat je voor dat je acteert vanuit een oordeel even een stapje terug doet. Ook een gesprek kan je oordeel-loos in gaan door je interne interpretatie te toesten door je gesprekspartner open vragen te stellen én door samen te vatten. Hierdoor krijg je gesprekspartner de kans bij te sturen en aan te vullen.

Het resultaat van een blik buiten het kader? Los van je interne interpretatie? Verbinding van hart-tot-hart, een verbinding die loep-zuiver is en alle twijfel buiten de deur laat. Het maakt dat je een veilige omgeving creëer waarin mensen vrij durven spreken zonder bang te zijn dat hun woorden fout geïnterpreteerd worden. Een omgeving waar mensen elkaar niet alleen hóren maar waar mensen naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. 

Want ben eerlijk.. Is dat niet allemaal onze grootste wens? Een omgeving waar we vrij kunnen spreken. Én waar onze woorden gehoord worden zoals ze zijn, zonder de interpretatie van een ander. Doe het een paar keer per dag. Je doet er iedereen een plezier mee! Vergeet niet..”Assumption is the mother of all fuckups” 

With love, your connection booster ❤️