De meerwaarde van de ‘piketpaaltjes’ om je heen…

Om ons heen zijn ontelbaar veel verbindingen. Zoveel verbindingen dat we ze vaak maar beperkt zien of soms zelfs helemaal niet. Je staat in verbindingen met je familie en vrienden maar ook met je buren en je trainingsmaatjes in de sportschool. En stapje verder maak je een verbinding met de conducteur in de trein of de dame in de supermarkt. Allemaal verbindingen. Niet zomaar verbindingen maar verbindingen die van meerwaarde kunnen zijn.

'Piketpaaltjes' als basis voor verbinding..

Als verbinder zie ik iedere ‘poppetje’, project, vraag of idee als ‘piketpaaltje’ voor een nieuwe verbinding. Gaandeweg komen er steeds meer paaltje in mijn gedachten. Soms mooi in een rijtje maar vaak ook verspreid over het gehele veld. Van ieder paaltje weet ik globaal het doel waar ze naar toe willen. De meerwaarde ontstaat zodra er twee of meer paaltje zijn met hetzelfde doel of die elkaar kunnen versterken. Want verbindingen ontstaan niet alleen door overeenkomsten. Maar ook of vooral door verschillen die elkaar kunnen versterken.

Deze paaltjes zie ik niet alleen voor opdrachtgevers of ‘vrienden in ondernemen’ maar ook voor mijzelf. Ik heb paaltjes om mij heen die op weg zijn naar hetzelfde doel maar ook paaltje die mij weten te versterken. Iedere keer maak ik dankbaar gebruik van ‘mijn piketpaaltjes’.

Mijn paaltjes in 2020:

  • Een strategisch en ‘spiegel’ paaltje
  • Een sport- en coach paaltje
  • Een paaltje om samen nieuwe netwerken mee te denken
  • Een samenwerkingspaaltje voor sport ideeën
  • Een paaltje gericht op paardencoaching

Deze paaltjes om mij heen zin ‘mijn ondernemersteam’ die voor meerwaarde zorgen voor ‘Dyantha Muller # Your Connection Booster. Met het ene paaltje train in voor de marathon terwijl ik met de andere flink spar over nieuwe ideeën of opdrachten.

Ben bewust van je omgeving

Ben ervan bewust dat iedereen om je heen een paaltje kan zijn. In eerste instantie misschien ‘zomaar een paaltje’. Totdat je gaat zien dat ‘zomaar een paaltje’ een ‘paaltje van meerwaarde’ is. Een paaltje dat je verder helpt in je ontwikkeling. Zowel zakelijk als privé. Kijk de komende tijd eens wat bewuster om je heen om te zien of jij je paaltjes maximaal benut.