Snel verkopen of een duurzame relatie opbouwen?

Iedereen die eens een keuken heeft gekocht weet dat dit een waar avontuur kan zijn. Niet alleen omdat er talloze mogelijkheden zijn maar ook omdat de keukenwereld behoorlijk competitief is. Uit ervaring kan ik zeggen dat er twee soorten keuken verkopers zijn. 1. de verkoper die je uren ‘gijzelt’, gaandeweg meer dat 50% van zijn prijs af doet en je pas laat gaan als je tekent. Of 2. de verkoper die in alle rust samen met jou op zoek gaat naar oplossingen om tot de gewenste aankoop te komen. 

Welke verkoper ben jij?

Ondanks dat de eerste verkoper wellicht een goedkopere keuken aan kon bieden, is de keuze toch niet op hem gevallen. Maar op de keuken die misschien net iets duurder is maar waar de verkoper een duidelijk standpunt in durfde te nemen. 

1. Ik sta voor kwaliteit van mijn product dus dat zie je terug in de prijs en;
2. Ik verkoop liever een ‘deel’ van de keuken dan niks, dus we gaan samen zoeken naar een oplossing voor de apparatuur.

Deze verkoper durfde af te stappen van het ‘alles of niets’-principe en koos er bewust voor om een relatie met de klant aan te gaan. Wie ben jij in dit geval? Ga jij voor snel verkopen of een duurzame relatie opbouwen?

Als #yourconnectionbooster doe ik niets liever dan duurzame relaties op bouwen. Een gezellige lunch met mijn ‘ganggenootjes’, een kop koffie met een nieuwe relatie of een avondvullend diner met een vertrouwde zakenpartner. Dat is mijn stijl. Maar ook de kleinere en concretere acties zijn onderdeel van het continue werken aan relaties. Denk aan inhoudelijk sterke blogs, posts op social media met actualiteiten of maatwerk attenties voor zakenpartners. Dit alles is onderdeel van het bouwen aan een netwerk.

 

Hulp nodig?

Dan help ik je graag met het opbouwen van duurzame relaties. Hoe we dit doen bespreken we in onze kennismaking! Onderstaand een greep uit de producten waarmee ik zzp’ers en mkb’ers de afgelopen maanden heb geholpen om hun relaties te versterken.

– Maatwerk kerstcadeau’s inclusief kaart én tekst voor een partner die voorziet in hoogwaardig zakelijk personenvervoer;
– Een maatwerk curriculum vitae en motivatiebrief voor een juridische partner die nét iets beter voor de dag wilde komen; 
– Strategische sparringssessies met een partner die een nieuw bedrijf gaat opzetten en zijn product-marktcombinatie wilt uitbreiden

Zoals je ziet ondersteun in zzp’ers en mkb’ers zowel praktisch als strategisch met betrekking tot het opbouwen van de juiste relaties in het kader van business development. 

Interesse?

Ben je zzp’er of mkb’er en wil jij graag eens sparren over hoe we je relaties het beste kunnen opbouwen? Of wil jij actief aan de slag met het business development van je organisatie? Neem dan contact met mij op, dan plannen we een vrijblijvende kennismaking in!