Your Connection Booster..’experimenteert’!

Je leest het goed! Your Connection Booster..’experimenteert’!. Deze keer geen blog over Your Connection Booster maar over het ‘zusje’, Your Business Booster. Het zusje dat nog volop experimenteert. Het ‘zusje’ dat een cursus ‘Growth Marketing’ volgt en haar kennis meteen test. Deze keer een bekend onderdeel uit de growth hacking cyclus, het experiment!¬†Ik loop namelijk al langer met het idee om naast mijn interim opdrachten iets te doen met mijn ’tweede liefde’. Dat is namelijk het faciliteren van ondernemers en organisaties zodat ze optimaal kunnen presenteren. Denk hierbij aan rollen zoals facility manager en als je iets verder gaat als personal assistant. Wat vele niet weten is dat ik opgeleid ben tot facility manager.. ūüėČ

Experimenteren… in Cannes

Jaarlijk vindt in Cannes de MIPIM plaats. Een goed bezochte internationale vastgoedbeurs op en langs de bekende ‘La Croisette’.¬† Ik kreeg de mogelijkheid om met een ‘partner’ mee te gaan als vliegende kiep voor zowel zijn bedrijf als voor zijn klant. Voor mij de uitgelezen kans om te kunnen experimenteren met nieuwe idee√ęn.¬† En zo gebeurde het Your Business Booster.. in Cannes. Na een gezellige reis van bijna 1.100 kilometer kwamen wij aan in Cannes. En na een welverdiende borrel richtte ik mijn ‘kantoor’ in, dat werd mijn werkplaats voor die week.

Vanuit het kantoor zorgde ik voor de ‘randzaken’ van mijn ‘partner’. Denk hierbij aan het actualiseren van planningen, bijhouden van de e-mail, cre√ęren van online content en het registeren van uren. Echt office en facility management op locatie! Weinig gepland, veel ad-hoc!¬† Meteen werd de facility manager in mij wakker en had ik de slag weer te pakken. Mijn doel mijn ‘partner’ gevraagd √©n ongevraagd faciliteren zodat hij kan excelleren in zijn opdracht.

Personal assistant 

Vlak na onze aankomst werd duidelijk dat mijn ‘partner’ geholpen was met mijn inzet. Ook zijn klant had hier baat bij. Deze klant was naar Cannes gekomen¬† om te kunnen vergaderen, netwerken en onderhandelen. Samen zorgden wij ervoor dat hij kon doen waar hij voor kwam. Dit zonder zich zorgen hoeven maken over randzaken. Mijn partner organiseerde en faciliteerde zijn vervoersbewegingen in en rondom Cannes. Ik voerde ze soms uit. Haalde sigaretten. Bracht bagage naar locaties. En mocht vooral doen waar ik √≥√≥k zo gek op ben. Dat is namelijk het faciliteren van CEO’s en bedrijven zodat ze optimaal kunnen presenteren. Deze keer in de rol van een heuse personal assistant.

Mooi experiment 

Zoals je kan lezen was deze week voor mij √©cht een experiment. Ik ging zonder duidelijk beeld van wat ik √©cht kon toevoegen. Door aanwezig te zijn en door te ervaren en te experimenteren heb ik een eerste voorzichtige persona en ‘jobs to be done‘ framework kunnen invullen voor mijn nieuwe plannen. En vooral… kunnen genieten van de ontwikkeling van ‘het zusje’ van..¬†

De komende tijd blijf ik experimenten totdat ik de juiste ‘hack’ binnen facility management en personal assistant heb gevonden. Wil je in de tussentijd ‘ontzorgt’ worden? Stuur vrijblijvend een berichtje.¬†