Verbinden vanuit een positieve instelling

De nieuwe realiteit’, ‘de aangepaste werkelijkheid’, ‘de anderhalve-meter samenleving’, what’s in a name? Na drie maanden is het hoog tijd om onze blik vanuit kracht én positiviteit VOORUIT te richten! Want verbinden doe je ook met een positieve instelling vanuit kracht.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik probeer niemand van zijn thuiswerkplek af te jagen of anderzijds te forceren. Totaal niet! Ik heb als geen ander onze ‘vriendin Corona’ van dichtbij meegemaakt in ons gezin. Van ziekenhuis tot IC-opname en van interne revalidatie tot een rapportage op het acht uur nieuws van NOS.  

Wat ik wél wil is een positieve instelling en de blik VOORUIT een flinke BOOST geven. Verbindingen ontstaan vanuit gezamenlijke MEERwaarde, doelen of ervaringen. Op dit moment hebben we allemaal één ding met elkaar gemeen, we hebben allemaal te maken met de corona-crisis. Totaal niet positief natuurlijk ;-).

 

Positivity is key!

Maar we hebben ons allemaal razendsnel aangepast!  We zijn harder of anders gaan werken, hebben onze kantoren aangepast aan de 1,5 meter regel en denken na of onze sociale activiteiten echt noodzakelijk zijn. Allemaal ontwikkelingen die ons sterker en wendbaarder maken en ons meer in onze kracht zetten!

Deze veranderingen vanuit een positieve instelling benaderen is toch veel leuker?! 1,5 meter regel op kantoor? Hartstikke leuk! Heb ik eindelijk genoeg plaats om te werken. Dinertje een maand uitstellen omdat de restaurants dicht zijn?! Nog leuker, genieten we er twee keer zo hard van! Niet werken bij mijn opdrachtgever?! Niet zo leuk ;-). Maar wel drie uur minder reistijd, een bak minder kosten en dus tijd én geld voor andere dingen.

Niet alleen ik heb deze veranderingen doorgemaakt. Nee, miljoenen mensen zitten in dezelfde situatie. Miljoenen mensen waarmee je nu verbinding kan maken vanuit dezelfde ‘kracht’. Hoe je dat doet? Heel simpel…. Ben positief, sta in je kracht en heb lef. Heb lef om juist nu te KNALLEN richting je doelen. En misschien het allerbelangrijkst blijf VOELEN. Veranderingen halen je uit je element, dat is normaal. Maar zorg ervoor dat je dichtbij jezelf blijft!

 

Heb lef!

Practice what you preach. Dus ik zal beginnen. 1,5 meter beperking? Heerlijk! Ik kan dansen in de supermarkt ;-). Thuiswerken? Nieuwe dingen ontdekken zoals intens videobellen, noodgedwongen veel sneller digitaliseren én minder reistijd. Niet uiteten? Mijn portemonnee is mij dankbaar! En ik haal het dubbel en dwars in en geniet er nog meer van dan voorheen!

KNALLEN? Ofcourse…. Ik ging weer voelen en kwam dichtbij mezelf. Ik heb doelen gesteld, focusgebieden gekozen en heb zeven (!) strategische ontwikkelsessies gepland tot het einde van 2020. Ik ga verbindingen aan die er toe doen, met mensen die er toe doen.